Voor wie?

Triade Psychotherapie richt zich op de psychotherapeutische behandeling van jeugdigen, jongvolwassenen en volwassenen. Ieder mens heeft in zijn leven te kampen met tegenslag en moeilijke periodes waarin je vastloopt en niet weet hoe je verder moet gaan. Meestal kun je daar op eigen kracht, eventueel met steun van familie of vrienden, wel uitkomen. Maar soms lukt het niet alleen. Soms kunnen familie of vrienden je niet helpen of wil je hen niet tot last zijn. Misschien schaam je je voor je probleem of heb je gewoon behoefte aan een objectieve professional die luistert, met je meevoelt en meedenkt. Iemand die geïnteresseerd is in jouw levensverhaal en hoe deze een rol speelt in de moeilijkheden die je ervaart waarna je daarna zelf weer verder kan.

Psychotherapie is niet iets dat je zomaar doet. Psychotherapie vraagt om de bereidheid om jezelf, je gedachten, je gevoelens en je levensverhaal onder de loep te nemen en dit kan soms pijnlijk (maar nodig) zijn. Psychotherapie is vaak een intensieve vorm van hulpverlening, zo kort als kan maar langer durend indien nodig.

Triade Psychotherapie is gespecialiseerd in de behandeling van eetstoornissen, onverwerkte trauma’s en bedreigde persoonlijkheidsontwikkeling.

Door de langdurige werkervaring binnen de doelgroep Eetstoornissen bij zowel jeugdigen als volwassenen, kunnen we samen kijken welke functie jouw eetprobleem in je leven heeft of welke beschermingsmechanisme jouw eetstoornis oorspronkelijk had. Niet of weinig eten, of tegenovergesteld ongecontroleerd veel eten, zijn beide manieren om te dealen met ingewikkelde omstandigheden. Hierdoor kan het zijn dat je even emoties of nare ervaringen niet hoeft te voelen of dat je een soort houvast of controle voelt in je leven. Ook kan het zijn dat weinig/restrictief eten jou goed lukt, waardoor jij je ergens sterk in voelt wat je vaak op andere gebieden niet hebt (door een laag zelfbeeld). Allemaal redenen waarom het zo ingewikkeld is als je het gevecht met de eetstoornis aan moet gaan. Opeens is dat oorspronkelijk nuttige copingmechanisme om te dealen met ingewikkelde omstandigheden, meer en meer een eigen leven gaan leiden en wordt je leven beheerst door de eetstoornis. Samen puzzelen we hoe jouw levensverhaal hier mogelijk mee te maken heeft, in welke terugkerende patronen in je leven je steeds vastloopt of hoe het nu komt dat je zo een hekel aan jezelf hebt gekregen.

De eerste stap naar verandering is door het invullen van het contactformulier. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Tijdens een eerste telefonische kennismaking maken we samen een inschatting van wat Triade Psychotherapie voor jou kan betekenen. Als het van beide kanten goed voelt, maken we een afspraak voor een eerste intakegesprek.

Triade Psychotherapie is een eenmanszaak en daarom niet 24 uur per dag bereikbaar. Voor spoedvragen tijdens de openingstijden van Triade Psychotherapie, bel je 06-43648064 en spreek een bericht in. Voor spoed buiten de praktijkopeningstijden, neem dan contact op met jouw huisarts of de HAP.  

Sommige problemen kunnen beter op een andere wijze behandeld worden of vallen buiten onze expertise. Je kunt bijvoorbeeld niet terecht voor acute psychiatrie of acute crisissituaties, omdat we jou dan meer ondersteuning zouden willen bieden dan wat kan. We zullen je dan adviseren waar je beter terecht kunt voor je hulpvraag.

Ben je benieuwd wat de wachttijd is voordat je kan starten met je behandeling? Zie het tabblad wachttijd.