Ervaringsdeskundigen

Triade Psychotherapie werkt graag samen met collega’s die zelf hun eigen ingewikkeldheden hebben overwonnen op het gebied van eetproblemen.

Als eerste ISA Power eetstoornis coach in Zeeland ben ik beschikbaar voor een coachtraject voor jou op maat gemaakt. Als ervaringsdeskundige coach begrijp ik heel goed waar je mee worstelt en wil jij herstellen van je eetproblemen en zoek je een coach die samen met jou gaat ontdekken wat je nodig hebt en hoe je de eetstoornis los kunt laten? Neem dan contact met mij op.

Een aantal jaar geleden stortte de wereld om mij heen in elkaar. De ballen die ik prima in de lucht leek te houden vielen op de grond en oprapen lukte mij niet meer. De hele dag door piekeren, slecht slapen, bang en ga maar door, het hield niet op. Door een burn out de ziektewet in waardoor het gat dieper en zwarter werd. Ik had gefaald, dat was mijn overtuiging. Snel ging het slechter. Nachtmerries namen toe en de onrust werd groter. PTSS, eetstoornis en nog meer zijn er de jaren daarna losgekomen. De ervaringen die ik in die jaren daarna heb opgedaan in mijn herstel, daar moest ik wat mee. Zo ontdekte ik dat ik niet de enige was die vastliep in het leven en het allerbelangrijkste wat ik ontdekte was dat ik het niet allemaal alleen hoefde te doen. Hierbij was vooral de herkenning en erkenning van anderen die ook een worsteling hadden gehad hetgeen wat mij het meeste geholpen heeft in combinatie met therapie. Deze ervaringen in allerlei therapieën en de studies die ik gevolgd heb, en nog volg, bundel ik bij elkaar en maakt mij een coach die weet hoe lastig het leven kan zijn. Maar ook een coach die weet dat het leven ook mooi kan zijn

Voor verdere informatie:

www.praktijksamennietalleen.nl

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van ADHD, autisme, (atypische-) anorexia, ARFID, genderdysforie, en algemene psychische klachten. Daarnaast ben ik ook afgestudeerd neuropsycholoog en bijna afgestudeerd als basispsycholoog. Dat maakt dat ik een hele waardevolle combinatie aan kennis in huis heb: ik weet hoe het is om deze dingen zelf te hebben, ik heb de kennis van mijn opleiding, én ik weet hoe psychologen en behandelaren vaak aan het werk gaan. Zo heb ik een voet in de wereld van de ervaringsdeskundige, maar ook in die van de deskundigen 🙂

Ik heb gemerkt dat ik met deze combinatie van kennis een hele mooie ondersteuning kan bieden aan mensen wiens behoeften buiten het gewone zorgsysteem vallen. Zo zijn er mensen die geen echte behandeling of therapie (meer) nodig hebben, maar nog wel graag wat ondersteuning krijgen van iemand die begrijpt hoe het is om autistisch te zijn. Of er zijn bijvoorbeeld mensen die een eetstoornis behandeling krijgen, waarbij de behandeling niet (helemaal) aansluit bij hun autisme. Of andersom: de begeleiding die ze krijgen voor hun autisme vindt het moeilijk om te weten hoe ze kunnen helpen met hun eetproblemen. In die situaties kan ik een toevoeging zijn aan de behandeling die je al krijgt. Dat kan in individuele gesprekken, maar ik kan ook aansluiten in gesprekken met je behandel team.

Heel lang heb ik mezelf een beetje een alien gevoeld in de wereld. Ik deed dingen best prima: ik had vrienden en hobby’s en ik haalde mijn vakken. Tegelijkertijd was er ook veel moeilijk. Hoe hard ik ook mijn best deed, alles ging net niet zoals ik het wilde. Natuurlijk probeerden mijn ouders en docenten me wel te ondersteunen, maar hun trucjes leken me ook niet goed te kunnen helpen. Toen ik uiteindelijk bleef zitten op mijn 17e, barstte de bom. Ik werd somber en kreeg veel angsten. Via een zware eetstoornis en depressies kwam ik uiteindelijk bij de bron van mijn worstelingen: ik ben neurodivers (ik heb ADHD en ASS). Daarnaast kwam ik er achter dat ik qua gender en seksualiteit queer ben (ik ben niet hetero, en ook niet cisgender). Al die ontdekkingen samen maken dat ik me nu een heel stuk beter voel. Ik ken mijn eigen brein en kan daardoor gericht aan de slag. Wel merk ik soms dat ik nog steeds een beetje de ‘alien’ ben. Ik wijk een beetje af van de norm, en dat vinden sommigen lastig te begrijpen. Psychische gezondheid, gender diversiteit en neurodiversiteit zijn ingewikkelde onderwerpen waar niet iedereen alle kennis al van heeft. Ik begon privé deze gesprekken aan te gaan en voorlichting te geven, en langzaam groeide dat uit tot iets groters.

Ik ontdekte een passie voor voorlichting en het vergroten van de inclusie, en ik gebruik nu mijn kennis en eigen ervaringen om het ongemak en het onbegrip rondom deze onderwerpen te verminderen, in de hoop dat het voor de Edens van de toekomst een stapje makkelijker wordt.

Praktische informatie

Momenteel werk ik alleen online. Dat betekent dat we onze gesprekken doen via videobellen.

Ik ben geen behandelaar. Dat betekent dat ik je geen behandeling kan bieden voor psychische stoornissen zoals bijvoorbeeld een eetstoornis, want daarvoor ben ik niet bevoegd. Als in een kennismaking of in de loop van de gesprekken blijkt dat je tegen problemen aanloopt waarbij ik niet kan helpen, zal ik altijd aanraden om ook op zoek te gaan naar een passende behandeling. Ons traject kan dan gewoon doorlopen als je dat wenst, ik kan je ondersteunen op vlakken waar behandelaren vaak geen tijd of ruimte voor hebben. Mijn ondersteuning is dan ook geen typische therapie. Ik zal bijvoorbeeld regelmatig voorbeelden uit mijn eigen ervaringen gebruiken om bepaalde dingen aan je uit te leggen. We zullen ook geen vast behandelplan volgen dat na een bepaalde tijd klaar is. Natuurlijk kijken we samen naar wat jouw doelen zijn en hoe we daar naartoe kunnen werken, maar dat doen we volledig op jouw tempo.

Ondersteuning van mij kost 40 euro per gesprek van (ongeveer) een uur. Daarmee betaal je ook voor het werk dat ik buiten onze gesprekken doe: ik maak een kort verslagje van ieder gesprek zodat ik een goed overzicht houd van waar we aan werken, ik ben bereikbaar via whatsapp voor vlugge ondersteuning tussendoor, en ik lees me in over onderwerpen waar ik nog niet zo veel van weet. Gesprekken met mij worden helaas niet vergoed door de verzekering.

Voor verdere informatie:

www.evandenbranden.nl/coaching