Over Marscha

Mijn naam is Marscha Mansvelt, ik ben klinisch psycholoog en psychotherapeut. Mijn aanpak is integer, kenmerkt zich door samenwerking en gaat uit van gelijkwaardigheid. Ik ga er vanuit dat ieder mens vanuit zijn/haar eigen achtergrond veel kennis heeft in te brengen en daardoor waardevol is. Dit gebruik ik in mijn therapie, supervisie en trainingen. Met elkaar weten we meer en komen we verder.

Na mijn studie neuropsychologie startte ik in de Van der Hoevenkliniek (onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten) als groepsleider op een van de leefgroepen in deze TBS- kliniek. Daar heb ik veel geleerd over de impact die psychische klachten in het dagelijks leven kunnen hebben, zowel voor jezelf als binnen je gezin. Vervolgens ben ik in het kader van mijn opleiding tot GZ-psycholoog gaan werken bij De Waag in Haarlem, een forensische psychiatrische polikliniek en ook onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten. Daar heb ik 11 jaar gewerkt en ervaring opgedaan met het behandelen van diverse soorten grensoverschrijdend gedrag. Uiteindelijk heb ik me gespecialiseerd in de behandeling van huiselijk geweld en kindermishandeling (geweld in relaties/ gezin, seksueel misbruik), omdat ik merkte dat mijn affiniteit bij gezinsbehandelingen lag. Ik merkte dat alle leden van het gezin waarbinnen onveiligheid speelt hun eigen worsteling meemaken en het belangrijk is bij eenieder aan te sluiten. Vanuit deze specialisatie heb ik gewerkt volgens de Multidisciplinaire Aanpak (MDA++) voor huiselijk geweld en kindermishandeling in het MDC-K in Hoofddorp, een multidisciplinair samenwerkingsverband gericht op het doorbreken van acute of langdurige complexe en onveilige patronen binnen gezinnen. Toen ik verhuisde naar Zeeland, heb ik bij Emergis opnieuw mijn passie ontdekt voor het samenwerken vanuit verschillende disciplines en daar mijn opdracht van gemaakt binnen de opleiding tot klinisch psycholoog. Samenwerken is voor mij elkaar versterken. Tijdens de opleiding tot klinisch psycholoog heb ik gewerkt op diverse afdelingen van Emergis zoals het F-ACT (oa psychotische problematiek), trauma en persoonlijkheidsstoornissen. Na een leerzame periode bij Emergis, heb ik een jaar gewerkt bij GGZ WNB als klinisch psycholoog bij de forensisch psychiatrische polikliniek en startte ik in de nieuwe functie van specialismeleider Huiselijk geweld en Agressie. Onderdeel van mijn taken was het geven van psychotherapie, expertise vergroten binnen de instelling en het brengen van expertise binnen het Interventieteam (multidisciplinair team voor ernstig en structureel huiselijk geweld). Binnen deze functie werkte ik samen met ervaringsdeskundigen en collega’s vanuit wetenschappelijk onderzoek gericht op het doorbreken van de taboe op agressieregulatieproblematiek. Met elkaar hebben we een programma geschreven voor supportgroepen voor mensen met agressieregulatieproblemen.

Mijn affiniteit en expertise ligt bij complexe klachten die hardnekkig van aard zijn, zoals onveilige of ongezonde patronen binnen relaties, klachten na een traumatische gebeurtenis of problemen op meerdere levensgebieden als gevolg van beschermingsmechanismen die zijn ontstaan door negatieve ervaringen in het verleden.

Eind 2021 heb ik de opleiding tot klinisch psycholoog en psychotherapeut afgerond en ben ik als zodanig BIG-geregistreerd. Daarnaast ben ik senior schematherapeut en cognitief gedragstherapeut en ben ik momenteel in opleiding tot EMDR-practitioner.

Binnen deze praktijk combineer ik graag mijn passie voor kwalitatieve behandelingen met het doorgeven van kennis. Sinds dit jaar geef ik les bij Drakentemmers (een online expertiseplatform voor trauma- en gehechtheidsbehandeling bij kinderen en volwassenen die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld) en aan de GZ-opleiding Kind en Jeugd in Rotterdam. Verder kun je bij mij terecht voor supervisie of deskundigheidsbevordering (lezing, consultatie of training) gericht op relatiepatronen bij huiselijk geweld.

 • BIG geregistreerd Klinisch Psycholoog en Psychotherapeut
 • Senior Schematherapeut
 • Cognitief gedragstherapeut
 • EMDR basis en vervolgcursus (in opleiding tot Practitioner)
 • Systeemtherapie
 • Mentalisation Based Treatment

Ik ben lid van de volgende beroepsverenigingen

 • Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychotherapeuten en Psychologen (LVVP)
 • Nederlandse Vereniging voor de Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen (NVGzP)
 • Vereniging voor Schematherapie (VSt)
 • Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt)
 • Vereniging EMDR Nederland (VEN)

marscha@triade-psychotherapie.nl

06-39542594