Over Dennis

Mijn naam is Dennis Roseboom en ik ben klinisch psycholoog en psychotherapeut. Ik ga graag samen op zoek naar de oorzaak van klachten en wat er nodig is om daar verandering in aan te brengen. Mijn werkwijze wordt door anderen vaak omschreven als betrokken, nieuwsgierig, geduldig en confronterend.


Mijn ruim twintig jaar ervaring heb ik op verschillende werkplekken opgedaan. Ik ben mijn loopbaan in Noord-Holland in de revalidatiezorg begonnen maar maakte al snel de overstap naar de GGZ. Bij GGZ Noord-Holland-Noord heb ik in 2005 de twee-jarige GZ opleiding kunnen volgen. Na die opleiding combineerde ik mijn werk bij GGZ Noord-Holland-Noord met het werken in een vrijgevestigde praktijk in Amsterdam. In 2011 ben ik verhuisd naar Zeeland waar ik ruim tien jaar bij Emergis op verschillende afdelingen en met verschillende doelgroepen heb gewerkt. De laatste jaren heb ik mij steeds meer toegelegd op schemagerichte behandeling en traumabehandeling. Bij Emergis heb ik de opleiding tot klinisch psycholoog en psychotherapeut afgerond. Na tien jaar Emergis was ik toe aan een andere werkomgeving waarna ik bij Mentaal Beter en GGZ WNB heb gewerkt. Bij GGZ WNB was ik naast behandelaar ook specialismeleider persoonlijkheidsstoornissen. Sinds juni 2024 ben ik mijn eigen praktijk gestart en hiermee is een langgekoesterde ambitie werkelijkheid geworden.


Ik heb begin 2021 de opleiding tot klinisch psycholoog en psychotherapeut afgerond aan een erkend opleidingsinstituut en ik ben BIG geregistreerd (de wet BIG is een beschermde overheidstitel die kwaliteit garandeert.)


Ik heb veel ervaring in schematherapie (individueel en groepsbehandeling), traumabehandeling (EMDR, cognitieve gedragstherapie), cognitieve gedragstherapie, ACT en EFT.


Daarnaast geef ik les aan de opleiding tot klinisch psycholoog en supervisie aan GZ psychologen en klinisch psychologen in opleiding.

dennis@triade-psychotherapie.nl